Lean & green offroad samenwerking

Zoveel mogelijk transportkilometers per spoor. Van Nederland naar Italië en andersom. Dat is wat samenwerkende partijen Van Dijk Logistics, Shuttlewise, Stichting Connekt en Topsector Logistiek nastreven. Afgelopen maandag 6 januari is dit geformaliseerd in een samenwerkingsovereenkomst. In de toekomst zullen waarschijnlijk een groot aantal deelnemers volgen.

Met de overeenkomst committeren de partijen zich aan duurzaam vervoer van en naar Italië. Er wordt gezamenlijk deelgenomen aan het actieprogramma Lean & Green Off Road. Een programma met als doel het oprichten van joint corridors. Hiermee wordt multimodaal vervoer gestimuleerd en toegankelijker gemaakt voor partijen die het belang inzien van het verminderen van het aantal wegkilometers en het terugdringen van CO2-uitstoot. Binnen de Joint Corridor wordt gebruik gemaakt van de terminals Cabooter Kaldenkirchen / Venlo en Timo Mortara. Vanuit de samenwerking wordt gewerkt naar schaalvergroting van de Joint Corridor Venlo naar Milaan. De samenwerkingsovereenkomst zien wij als een mooie vervolgstap in onze ‘keen & green’ missie.

 
Tim Verberkt
Sales & Operations
T: +31(0)478 – 51 70 25
@: sales@vdlo.nl
Dennis Gulen
Sales & Operations
T: +31(0)478 – 51 70 25
@: sales@vdlo.nl

Heeft u vragen?
Laat uw gegevens achter, wij nemen z.s.m. contact met u op.