Intermodaal

Van Dijk Logistics is de expert op het gebied van intermodaal transport van en naar Italië.

Intermodaal transport Italië

Specialist voor MKB- en grootbedrijven
Bent u van plan goederen te vervoeren van of naar Italië? Van Dijk Logistics biedt uitkomst. Wij zijn dé expert voor MKB- en grootbedrijven, voor intermodaal transport van en naar Italië. Mede dankzij vestigingen in Italië en eigen lokaal personeel ter plaatse. Sinds 2002 hebben wij ervaring met deze wijze van multimodaal goederenvervoer.

Economische en duurzame transportoplossing
Modal shift wordt steeds belangrijker. Het wordt drukker op de Europese wegen. De toename van verkeer zorgt ervoor dat transport over de wegen steeds minder efficiënt verloopt. Dit heeft invloed op de kwaliteit en snelheid van transport. Intermodaal vervoer is een economische en duurzame transportoplossing, en biedt nog meer voordelen ten opzichte van transport over de weg. De overheid stimuleert deze wijze van vervoer dan ook sterk.

Ook voor MKB-bedrijven

De vele voordelen van intermodaal transport naar Italië hebben de laatste jaren een groot aantal bedrijven al overtuigd van het nut. Daaronder tal van midden- en kleinbedrijven. In eerste instantie spreken we hierbij over transport van containers. Kleinere zendingen hebben meestal extra aandacht nodig. Van Dijk Logistics biedt ook ondernemers met dergelijke zendingen de mogelijkheid om intermodaal van Nederland naar Italië en vice versa te vervoeren.

Met een eigen vestiging en opslag in Italië en Nederland bieden wij mogelijkheden voor:

  • groeperen van zendingen
  • (tijdelijke) opslag
  • Cross docking
  • value added services.

Eigen vestiging en chauffeurs in Italië

Binnen Italië kan het verzorgen van de last mile voor kleinere zendingen erg lastig kan zijn. Het transport van rail naar eindbestemming wordt daar vaak uitbesteed aan collega-transporteurs. Dat levert niet altijd het gewenste resultaat.

Reden voor ons een eigen vestiging in Mortara te openen, pal naast het spoor. In combinatie met eigen lokale chauffeurs en transportmateriaal zorgt Van Dijk Logistics op die manier voor de beste kwaliteit van uw zendingen via intermodaal transport van en naar Italië. .

 

Onze intermodale mogelijkheden

De afgelopen jaren heeft Van Dijk Logistics haar netwerk van transport per spoor en weg sterk uitgebreid. We hebben er hard aan gewerkt om u de oplossingen te kunnen bieden die perfect aansluiten bij uw behoefte.

Rotterdam naar Italië
Vanaf de havens van Rotterdam bieden wij de mogelijkheden om uw producten direct over te zetten naar het spoornetwerk. Via de Betuweroute gaan uw goederen dwars door het Groene Hart van Nederland door naar Italië.

Venlo naar Italië
Uw goederen pikken wij met onze vrachtauto’s op vanaf iedere gewenste locatie. Na eventuele op- of overslag vervoeren wij uw goederen naar Venlo. Vanaf daar worden ze per trein richting Italië getransporteerd. Uw goederen kunnen binnen 24 uur geleverd worden. Vraag ons naar de voorwaarden.

Milaan, Rome, Napels en Bari
De afstand van Noord-Italië naar het uiterste zuiden bedraagt ongeveer 900 kilometer. Zeker voor dit soort afstanden biedt transport per spoor vele voordelen ten opzichte van vervoer over de weg.

Transport per spoor binnen Italië

Naast intermodaal transport tussen Nederland en Italië bieden wij ook de mogelijkheid om uw producten binnen Italië per spoor te vervoeren.

Zo maken wij gebruik van een lijn van:

  • Milaan naar Rome
  • Milaan naar Napels en
  • Milaan naar Bari

Vanuit Rome, Napels of Bari worden uw goederen vervolgens per vrachtauto geleverd op iedere gewenste locatie.

 
Tim Verberkt
Sales & Operations
T: +31(0)478 – 51 70 25
@: sales@vdlo.nl

Heeft u vragen?
Laat uw gegevens achter, wij nemen z.s.m. contact met u op.

 

 

Dagelijks transport van en naar Italië

Lage uitstoot CO2

Ook per spoor door Italië

Toekomstbestendig

Eigen vestigingen

Ook voor MKB-bedrijven

De voordelen van intermodaal transport Italië

Intermodaal transport levert een groot aantal voordelen ten opzichte van vervoer over de weg. Zeker ook vanuit en naar Italië. Dit zorgt ervoor dat intermodaal transport inmiddels de voorkeur geniet bij een groot aantal bedrijven.

Flexibel

Zeven dagen per week vertrekt er een trein van Italië naar Nederland, en terug. Dus ook in het weekend. Dankzij dagelijkse vertrek maakt het niet meer uit op welke dag er wordt geladen en gelost. Daarmee zorgen we bij Van Dijk Logistics voor maximale flexibiliteit.

Toekomstbestendig

Transport per spoor heeft de toekomst. Dat zien we ook aan nieuwe oplossingen en ontwikkelingen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Gotthard Basistunnel. Met een lengte van maar liefst 57 kilometer heeft deze het transport per spoor een flinke impuls gegeven. De komende jaren verwachten wij een groot aantal ontwikkelingen die ervoor zorgen dat transport per spoor nog economischer, sneller en duurzamer wordt.

Wegennet

Het wegennet loopt vol. We staan steeds vaker met elkaar in de file. Vrachtauto’s leveren een bijdrage aan het fileleed in Europa. Transport per spoor zorgt ervoor dat het wegennet minder wordt belast.

Stabiele prijs

Dagelijks rijden en transport over het spoor zorgen voor stabiele ritprijzen. Door zeven dagen per week te vertrekken, vermindert de druk op de beperkt capaciteit van vrachtauto’s op specifieke leverdagen. En een beperkte capaciteit zorgt voor hogere prijzen en dus een fluctuatie in de prijs voor transport. Door Van Dijk Logistics in te schakelen voor intermodaal transport van en naar Italië, profiteert u direct van een stabiele ritprijs.

Duurzaam

Transport over de weg wordt steeds meer ontmoedigd. Overheden heffen vaker belasting over de uitstoot van CO2 en gebieden worden voortdurend moeilijker bereikbaar. Transport per spoor levert een flink lagere uitstoot dan vervoer over de weg. Dit draagt bij aan de duurzame doelen die organisaties en overheden stellen om de CO2-uitstoot te reduceren.

Referenties

Een greep uit de (inter)nationale organisaties waar wij mee samenwerken: