Aanschaf bio-LNG trucks

Vanuit onze visie om geheel zonder CO2-uitstoot te transporteren doet in 2019 zich de kans voor om samen met Rolande en Scania mee te doen aan een EU-praktijkproef voor Bio-LNG. Hierdoor zijn we gestart met de aanschaf van twee Scania G410 LNG-trucks. Gevolg: de hele configuratie van de trucks, dus ook mijn getrokken materieel moest veranderen om optimaal te kunnen blijven vervoeren. Dankzij deze testopstellingen is er veel geleerd over het rijden met Bio-LNG, namelijk dat je met het juiste materieel, het break even punt bij LNG veel meer naar beneden kunt brengen. Daarnaast zorgt de optimalisering van de juiste cabinelengte in combinatie met de negen tons vooras ervoor dat je met één as minder toch veilig met 50 ton kan rijden.

De resultaten van de proef op Bio-LNG zijn in combinatie met de geoptimaliseerde configuratie zo goed, dat wij ervoor kiezen begin 2020 nog drie LNG trekkers volgens hetzelfde concept in gebruik te nemen. Hiermee is nagenoeg de hele vloot omgezet van diesel naar bio-LNG en mogen wij ons met recht een koploper noemen. Onze ambitieuze ecologische doelstellingen komen zo een stuk dichterbij.

 
Tim Verberkt
Sales & Operations
T: +31(0)478 – 51 70 25
@: sales@vdlo.nl
Dennis Gulen
Sales & Operations
T: +31(0)478 – 51 70 25
@: sales@vdlo.nl

Heeft u vragen?
Laat uw gegevens achter, wij nemen z.s.m. contact met u op.