Transporteur Italië kiezen. Waar moet u op letten?

Wilt u goederen transporteren van Italië naar Nederland? Of precies andersom? Dan is het slim om dat aan een ervaren transporteur voor Italië over te laten. Maar hoe maakt u de keuze voor een geschikte transporteur? Wat zijn belangrijke punten om op te letten? En hoe weet u zeker dat het transport ook duurzaam verloopt? Wij helpen u met deze checklist om een goede transporteur naar Italië te kiezen.

1. Biedt de transporteur naar Italië dagelijks vertrek?

Veel transporteurs bieden niet de mogelijkheid voor dagelijks vertrek. De transporteur vertrekt dan bijvoorbeeld standaard op één vaste dag. Als u dan op de dag na de verzenddag naar het transportbedrijf belt, zal uw zending een aantal dagen moeten wachten voordat deze wordt meegenomen.

Het transportbedrijf kan dan misschien wel leveren binnen 48 uur vanaf vertrek, maar met zo’n lange looptijd tussen laden en aflossen heeft u daar weinig aan. Kijk daarom niet alleen naar de transporttijd, maar check ook of goederen meteen na het boeken worden geladen.

Zo zit dat bij ons: Bij Van Dijk Logistics vertrekken we altijd 6 dagen per week. U weet dus zeker dat als u vandaag boekt uw goederen vandaag of morgen nog worden geladen. Vanaf waar ook in Nederland en naar elke mogelijke bestemming in Italië.

2. Spreekt de transporteur de Italiaanse taal?

De meeste leveringsproblemen bij transporteurs ontstaan door een taalbarrière. Als men elkaars taal niet spreekt en de cultuur niet begrijpt, kan er snel miscommunicatie ontstaan. Daarom is het belangrijk dat een transporteur thuis is in de Italiaanse taal en cultuur en dus duidelijke afspraken in het Italiaans kan maken. Zo voorkomt u dat het transportbedrijf bijvoorbeeld op de verkeerde tijd op de plek van bestemming staat en daardoor niet kan afhalen of leveren. Zulke fouten kunnen grote kosten met zich meebrengen.

Zo zit dat bij ons: Wij hebben onze eigen vestigingen in Nederland en Italië met personeel uit het land zelf. We spreken dus in beide gevallen de taal van het land. We kennen de regels, de cultuur en het land op ons duimpje. Dat heeft als voordeel voor u dat we duidelijke afspraken kunnen maken met onze chauffeurs en vervoerders. Ook kunnen we daardoor problemen snel en goed oplossen.

3. Hoe duurzaam verloopt het transport?

Vervoer van goederen brengt CO2-uitstoot met zich mee. Om bij te dragen aan een schoner milieu, is het belangrijk die uitstoot zoveel mogelijk te beperken. Het is bijvoorbeeld beter om te kiezen voor vervoer via het spoor dan voor wegvervoer. Wist u dat transport per spoor een flink lagere CO2-uitstoot levert dan vervoer over de weg? Niet voor niets stimuleert de overheid bedrijven steeds vaker om voor intermodaal transport te kiezen in plaats van standaard voor wegverkeer te gaan.

Zo zit dat bij ons: Keen & Green is de slogan van Van Dijk Logistics. Wij beperken onnodige transportbewegingen zoveel mogelijk en benutten de laadruimte zo efficiënt mogelijk. Onze containers vervoeren we dagelijks per spoor van Nederland naar Italië en terug. Een duurzame, slimme en prijstechnisch interessante vervoersoptie dus. Zo bereiken we groener transport met een veel lagere CO2-uitstoot.

4. Hoe zit het met vervoer van deur tot deur?

U wilt vast zelf zo min mogelijk omkijken hebben naar het goederentransport. Dan is het belangrijk dat niet alleen het transport van Nederland naar Italië geregeld is, maar ook dat van deur tot deur. Anders moet u zelf iets regelen om de goederen bij het Nederlandse transportbedrijf te krijgen. En u moet maar hopen dat het bedrijf een goede oplossing heeft om een zending vanaf de verzamelplek in Italië naar de eindbestemming daar te krijgen.

Helaas kan vooral die “last mile” voor kleinere zendingen lastig zijn. Vaak wordt dit transport uitbesteed aan ondervervoerders, die niet altijd even betrouwbaar zijn. Check dan ook goed bij uw transporteur wat hij voor het vervoer binnen Italië geregeld heeft.

Zo zit dat bij ons: Van Dijk Logistics kan u van deur tot deur volledig ontzorgen. Inclusief voor- en natransport. We hebben onze eigen lokale chauffeurs (die de taal spreken) en transportmateriaal, waardoor we ook voor het laatste stukje in Italië een betrouwbare oplossing kunnen bieden.

5. Hoe zorgt het bedrijf voor veilig transport?

Transporteurs kunnen kiezen tussen vele transportopties. De eerste keuze is die tussen spoor- en wegtransport. Daarnaast kunnen ze kiezen tussen typen containers. En dan zijn er ook nog allerlei opties voor bijvoorbeeld een digitaal slot of extra veiligheidsmogelijkheden.

Het is belangrijk dat uw transporteur hierin goed thuis is en de juiste keuzes kan maken. Veel waardevolle producten kunt u maar beter zo veilig mogelijk transporteren, bijvoorbeeld door ze niet te lang ergens op te slaan. Dat is namelijk inbraakgevoelig. Informeer dus bij uw transporteur naar de verschillende mogelijkheden.

Zo zit dat bij ons: Wij hebben kennis van transport van verschillende soorten goederen en weten wat de risico’s onderweg zijn. We kunnen door onze uitgebreide ervaring voor elk type goederen de best passende transportoptie selecteren. Biedt onze transportoplossing niet voldoende zekerheid? Dan geven we dat ook altijd eerlijk aan.

6. Is de transporteur een Italië-specialist?

Elke cultuur is anders en elk land kent zijn eigen regels. Ook rondom transport. Bij het kiezen voor een transporteur naar Italië heeft u de keuze tussen een transporteur die zich specifiek richt op Italië en een transporteur die een groter gebied bestrijkt. Beide hebben voor- en nadelen.

Ons advies: kies voor een specialist. Het vervoer naar Italië kent zijn eigen risico’s, mogelijke problemen en oplossingen. Als u kiest voor een bedrijf dat zich daar dag in dag uit mee bezighoudt, is de kans groot dat ze voor de meeste problemen wel een oplossing hebben.

Zo zit dat bij ons: Wij zijn al jarenlang specialist pur sang in transport van en naar Italië. We hebben onze eigen medewerkers, kantoren en magazijnen in Nederland én in Italië. Dat maakt dat we de Italiaanse markt, cultuur, taal en regels als geen ander kennen. We hebben eigen vestigingen in Venray en Mortara. Die staan voortdurend met elkaar in verbinding voor betrouwbaar en professioneel transport.

7. Hoeveel jaar ervaring heeft het bedrijf?

Hoewel start-ups vaak een extra gunfactor hebben, is het meestal verstandiger om te kiezen voor een bedrijf met ruime ervaring in transport van en naar Italië. Zo’n bedrijf kan u vanuit jarenlange kennis en ervaring adviseren over een passende transportoplossing en zal u dus niet met de eerste de beste standaardaanpak opzadelen.

Hoe meer ervaring een bedrijf heeft, hoe groter de kans dat zij voor de meeste problemen al een oplossing hebben gevonden en precies weten hoe ze uw vraagstuk efficiënt kunnen aanpakken. Check daarom op de site wanneer het bedrijf is opgericht en hoeveel jaar ervaring het bedrijf dus heeft.

Zo zit dat bij ons: Al vier generaties lang zijn we actief in transport. Die 75 jaar ervaring in transport merkt u als klant. Als familiebedrijf ligt ons hart echt bij de organisatie. We voelen ons verantwoordelijk voor en toegewijd aan alles wat we doen, en zetten dan ook graag een stap extra voor u.

Van Dijk Logistics: uw betrouwbare transporteur naar Italië

Transport van en naar Italië en andersom – dat is het enige waar we ons bij Van Dijk Logistics mee bezighouden. Wij zorgen voor snel, efficiënt en duurzaam transport. Voor kleine en grote zendingen. We vervoeren uw goederen grotendeels per spoor en regelen ook het voor- en natransport zo efficiënt mogelijk.

Bent u benieuwd wat wij als transporteur naar Italië voor u kunnen betekenen? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op. Dan vertellen we u graag meer.

 
Tim Verberkt
Sales & Operations
T: +31(0)478 – 51 70 25
@: sales@vdlo.nl

Heeft u vragen?
Laat uw gegevens achter, wij nemen z.s.m. contact met u op.