Move Intermodal versterkt duurzaam transport met strategische overname van Van Dijk Logistics

Move Intermodal, dé Europese expert in duurzame intermodale transportoplossingen, maakt met trots bekend dat het Van Dijk Logistics heeft overgenomen. Deze strategische overname is een belangrijke stap om de service van beide bedrijven te versterken en te verbreden, waardoor klanten nog beter bediend kunnen worden.

Uitbreiding en Versterking van Serviceaanbod
Move Intermodal, bekend om haar toewijding aan duurzaamheid en intermodaal transport, zet met de overname van Van Dijk Logistics een significante stap in het versterken en verbreden van haar serviceaanbod. Door de samenvoeging van de bedrijven ontstaat er een krachtige combinatie die een uitgebreid scala aan intermodale transportoplossingen biedt voor droge bulk, verpakte lading en deellading. Luc Driessen, CEO Move Intermodal: “Deze overname is een strategische zet om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Het bundelen van onze krachten met Van Dijk Logistics stelt ons in staat om ons serviceaanbod te verbreden en te versterken, waardoor we gezamenlijk duurzame transportoplossingen van topkwaliteit kunnen leveren.”

Complementariteit van Bedrijven
De keuze voor de overname is gebaseerd op de complementariteit van beide bedrijven. Move Intermodal en Van Dijk Logistics delen een geschiedenis van meer dan 30 jaar in intermodaal transport tussen Italië en de Benelux/Ruhr-regio. De samenwerking vergroot de marktpositie en biedt klanten en partners een nog bredere en efficiëntere dienstverlening. John van Dijk, voormalig eigenaar Van Dijk Logistics: “We zijn verheugd om deel uit te maken van de Move Group. De complementariteit van onze bedrijven creëert synergiën die onze klanten ten goede komen. Het bundelen van onze expertise op het gebied van LTL/deelladingen met Move Intermodal’s sterke positie in FTL, droge bulk en forwarding is een winnende combinatie.”

Continuïteit en Toekomstige Groei
De overname van Van Dijk Logistics door Move Intermodal waarborgt niet alleen de continuïteit van Van Dijk Logistics maar opent ook de deur naar gezamenlijke groei. Beide bedrijven blijven voorlopig autonoom opereren binnen de Move Group, met behoud van hun identiteit. Tevens blijven alle werknemers en de directie van Van Dijk Logistics in Nederland en Italië aan boord.

Nieuwe Kansen en Samenwerking
Volgens Driessen biedt de samenwerking tussen Move Intermodal en Van Dijk Logistics nieuwe kansen voor het uitwisselen van business en het benutten van elkaars sterke punten. De gezamenlijke inkoopkracht zal worden ingezet om kosten onder controle te houden, en de synergiën tussen beide bedrijven zullen leiden tot een efficiëntere bedrijfsvoering. Luc Driessen: “Samen met Van Dijk Logistics gaan we een veelbelovende toekomst tegemoet. Deze overname versterkt onze positie als one-stop-shop voor duurzame intermodale transporten van en naar Italië, van een enkele pallet tot een volle truck kunnen we de klant ontzorgen.”

Over Move Intermodal
Move Intermodal bedient als leverancier van duurzame intermodale end-to-end transportoplossingen voor droge bulk, verpakte lading en deellading klanten in heel Europa. Bij Move Intermodal bouwen 300 medewerkers in 8 landen samen met partners en klanten verder aan een duurzame transportsector. Met 2.800 laadeenheden, 180 eigen vrachtwagens en 60 eigen bloktreinen per week (sinds 1986), inclusief prioritaire toegang tot het Europese railshuttle netwerk, organiseert Move Intermodal meer dan duizend vervoersbewegingen per dag in heel Europa. Move Green. Move Together. Move Intermodal.

Over Van Dijk Logistics
Van Dijk Logistics is al meer dan 80 jaar actief in het transport en al ruim 30 jaar gespecialiseerd in het vervoer tussen Italië en Nederland, van met name deelladingen. Vanuit de eigen vestigingen in Venray (NL) en Mortara (IT) wordt samen met 50 medewerkers het transport en de op- en overslag van een ruime verscheidenheid aan goederen georganiseerd. Hiervoor worden dagelijks 140 intermodale laadeenheden en 22 eigen trucks ingezet.

 
Tim Verberkt
Sales & Operations
T: +31(0)478 – 51 70 25
@: sales@vdlo.nl
Dennis Gulen
Sales & Operations
T: +31(0)478 – 51 70 25
@: sales@vdlo.nl

Heeft u vragen?
Laat uw gegevens achter, wij nemen z.s.m. contact met u op.