Van Dijk Logistics: hoe duurzame logistiek van en naar Italië jouw MKB bedrijf een voorsprong geeft

Sneller, duurzamer en goedkoper transport van en naar Italië voor het MKB

Voor veel kleine en middelgrote bedrijven (MKB) is efficiënt transport van cruciaal belang voor het succes van hun onderneming. Daarom is het streven naar sneller, duurzamer en goedkoper transport een prioriteit geworden. Het is daarom interessant om te kijken naar de verschillende manieren waarop het MKB kan profiteren van verbeteringen op het gebied van transport en logistiek. Natuurlijk kan Van Dijk Logistics hier een bijdrage aan leveren. 

Actuele ontwikkelingen
Al vele jaren is Van Dijk Logistics een betrouwbare partner die gespecialiseerd is in intermodaal transport tussen Nederland en Italië. Door onze uitbreiding van het LTL netwerk en de expansie van onze werkzaamheden hebben we ons sinds kort ook op de Belgische markt gericht. Het gaat hierbij met name om Belgisch Limburg.

Van Dijk Logistics loopt voorop in duurzame transportoplossingen. Dankzij onze partner Move Intermodal en door ons te blijven committeren aan onze doelstelling om zo slim en duurzaam (keen & green) mogelijk te werken, maken wij transport steeds duurzamer.

Dit doen wij door intermodaal transport (via het spoor en over de weg) voor zoveel mogelijk bedrijven beschikbaar te stellen. Hierdoor worden CO2-uitstoot en files op de wegen verminderd en dragen we bij aan een betere bereikbaarheid. Ons nieuwe distributiecentrum en overslagpunten spelen een belangrijke rol in het bereikbaar maken van intermodaal transport en het verminderen van de milieu-impact van goederenvervoer.

Wij zorgen voor stabiele treinoplossingen. Door onze grote treininkoop kunnen wij scherpe tarieven bieden en profiteren van efficiënte en duurzame transportmogelijkheden. Daarnaast maken we gebruik van meerdere treinverbindingen naar Italië. Zo kunnen we kiezen voor een route via Duitsland-Oostenrijk en via Frankrijk-Zwitserland, afhankelijk van de wensen en vereisten van onze klant. Door in te zetten op twee verbindingen zijn we minder afhankelijk geworden van de kwetsbaarheid van één verbinding.

Bespaar kosten en win klanten met duurzaam transport
Duurzaam transport biedt vele voordelen voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Niet alleen zorgt duurzaam transport voor een lagere milieu-impact, het biedt ook diverse voordelen op het gebied van efficiency en kostenbesparing.

Een van de belangrijkste voordelen is dat het bijdraagt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door te kiezen voor duurzame transportmogelijkheden, laat je zien dat je begaan bent met het milieu en haar omgeving. Dit draagt bij aan een positiever imago, meer loyaliteit van klanten en aan je duurzaamheidsdoelstellingen.

Door gebruik te maken van ons intermodale transport tussen Nederland-Italië en België-Italië, kunnen bedrijven ook flexibeler zijn in hun planning. Transport met de trein heeft vaak minder beperkingen wat betreft rijtijden en gaat tijdens het weekend gewoon door. Dit leidt tot een efficiëntere planning en een betere benutting van de beschikbare tijd.

Al met al zorgt intermodaal transport voor tijds- en kostenbesparingen voor het MKB. Hierdoor kunnen bedrijven niet alleen hun milieu-impact verminderen, maar ook profiteren van efficiëntere processen en een positiever imago. Het is dus zeker de moeite waard voor het MKB om te kijken naar de mogelijkheden van duurzaam transport. Van Dijk Logistics helpt u daar graag bij.

 
Tim Verberkt
Sales & Operations
T: +31(0)478 – 51 70 25
@: sales@vdlo.nl
Dennis Gulen
Sales & Operations
T: +31(0)478 – 51 70 25
@: sales@vdlo.nl

Heeft u vragen?
Laat uw gegevens achter, wij nemen z.s.m. contact met u op.