Optimalisatie in de vakantie: Van Dijk Logistics verbindt Nederland en Italië met 6 wekelijkse vertrekken

Waar de vakantieperiode vaak een rustige periode is, is er voor Van Dijk Logistics juist veel gebeurd.  Zo waren er de werkzaamheden aan het spoor tussen Duitsland en Zwitserland en de verhuizing naar een nieuwe locatie op de spoorterminal van Novara. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat ons systeem is geoptimaliseerd met zes wekelijkse vertrekken als resultaat.

 

Werkzaamheden

In augustus zijn er grote werkzaamheden geweest aan het spoor in Duitsland en Zwitserland. Inmiddels zijn deze werkzaamheden afgerond en hebben we sinds 2 september de intermodale transporten tussen Nederland en Italië kunnen opstarten.

In Italië zijn we verhuisd van Mortara naar de spoorterminal in Novara. Dit alles om zo efficiënt mogelijk te kunnen vervoeren. Omdat ons crossdock centrum zich op dezelfde plek bevindt als waar de trein aankomt, hebben we geen vrachtwagens meer nodig om de goederen van de trein naar de crossdock te vervoeren en worden we niet meer beperkt in gewicht.

 

Verduurzamen en optimaliseren van ons systeem

Vanaf 2 september maken we gebruik van de railterminal van Greenport Venlo, de logistieke hotspot van Nederland. Greenport beschikt over drie railterminals met in totaal 28 hectare oppervlak en 8 sporen. Hierdoor kunnen er per dag 12 treinen geladen en gelost worden.  Wist u dat één trein net zoveel kan vervoeren als 56 vrachtwagens? Door gebruik te maken van deze terminal, werkt Van Dijk Logistics mee aan het verminderen van wegverkeer en daarmee de vermindering van CO2 uitstoot.

Naast de verduurzaming, is ook de optimalisatie van de transporten een reden om de Greenport terminal te gebruiken. Met zes vertrekken per week kunnen we de transittijden tussen Nederland en Italië namelijk aanzienlijk verkorten.

 

Voordelen voor onze klanten

Kortom: we zijn druk bezig geweest om onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Door de dagelijkse vertrekken en de locatie op de spoorterminal van Novara, kunnen we meer en sneller transporteren en kunnen onze klanten dus sneller leveren. Bovendien hoeft er minder overgeladen te worden, omdat we ons nu direct op de spoorterminal bevinden én dragen we samen bij aan een beter milieu door minder vrachtwagens te gebruiken en de CO2 uitstoot te verminderen.

Bent u benieuwd wat er veranderd is, of wilt u meer informatie over deze wijziging?

Neem dan contact met ons op via sales@vdlo.nl of bel 0478 – 51 70 20.

 
Tim Verberkt
Sales & Operations
T: +31(0)478 – 51 70 25
@: sales@vdlo.nl

Heeft u vragen?
Laat uw gegevens achter, wij nemen z.s.m. contact met u op.