Spoedtransport Italië? Zo kiest u een goede transporteur!

Wilt u uw zending met spoed in Italië hebben? Of hoopt u een zending uit Italië zo snel mogelijk in Nederland te krijgen? Dan biedt spoedtransport naar Italië uitkomst. Nu is het probleem alleen dat haastige spoed zelden goed is. Waar moet u op letten om toch zeker te zijn van betrouwbaar spoedtransport naar Italië? Hoe voorkomt u dat het misgaat? Dit zijn 6 handige aandachtspunten. 

1. Hoe verloopt het vervoer van deur tot deur?

Vaak verloopt transport van een vaste plek in Nederland naar een vaste plek in Italië. Hoe zit het dan met de last mile? Is er ook iets geregeld voor het transport van het ontvangstpunt naar de plaats van bestemming in Italië? En hoe komt de zending vanaf uw locatie bij het verzendpunt in Nederland? 

Niet alle vervoerders hebben hier zelf iets voor geregeld. Als er al iets geregeld is, dan kan het ook zijn dat het binnenlandse vervoer wordt uitbesteed aan een minder betrouwbare ondervervoerder. Let daarom altijd goed op hoe het precies zit met het vervoer van deur tot deur. 

Hoe dat bij ons zit? Van Dijk Logistics kan zowel het voor- als natransport voor u oppakken. Met onze eigen lokale chauffeurs en transporteurs kunnen we van deur tot deur een betrouwbare oplossing bieden. Natuurlijk kunt u bij ons op magazijn ook zelf goederen aanleveren en afhalen, wat voor een zeer snelle en betrouwbare oplossing zorgt. De goederen vertrekken dan dezelfde dag nog.

2. Let op dagelijks vertrek

Veel transporteurs geven aan dat een zending al binnen 24 of 48 uur op de plek van bestemming zal zijn. Let daarbij wel op de kleine lettertjes. Als deze transporteur bijvoorbeeld maar op één vaste dag per week zendingen transporteert, kan het best zijn dat die 24 uur pas over zes dagen ingaan. 

Het is daarom slim om te kiezen voor een transporteur die elke dag vertrekt, of om op z’n minst goed te checken hoe vaak een transporteur zendingen verstuurt.

Bij Van Dijk Logistics hebben we 6 dagen per week vertrek. Daardoor weet u zeker dat de goederen die u vandaag inboekt ook vandaag of morgen al onderweg zijn. Daarbij maakt het niet uit waar in Nederland u woont en waar in Italië de spullen afgeleverd moeten worden. Bij ons hoeft u nooit lang te wachten. Het transport vertrekt meteen, waardoor de producten al binnen een paar dagen in huis zijn.

3. Wees kritisch op de betrouwbaarheid

Spoed gaat vaak gepaard met onoplettendheid. “Haastige spoed is zelden goed”, luidt niet voor niets het spreekwoord. Zo kiezen sommige vervoersbedrijven vanwege de snelheid voor onbetrouwbaar vervoer, onveilige transportopties of slechte kwaliteit. 

Zeker als u waardevolle goederen transporteert, is het van belang om daarop te letten. Niet elk product is bijvoorbeeld geschikt om per trein of juist per vrachtwagen te transporteren. Een goede transporteur kan meedenken over een passende en veilige oplossing, zoals een snellere trein met minder stops. Ook containers met speciale High Value-sloten bieden een oplossing.

Het is bovendien slim om te kijken of er alternatieve oplossingen zijn om zendingen met spoed van Nederland naar Italië te krijgen. Wellicht is er een structurele oplossing die u blijvend kosten bespaart. Bij Van Dijk Logistics denken we graag mee over een slimme oplossing die niet foutgevoelig en wel snel en duurzaam is. 

4. Spreekt de vervoerder de taal van het land?

Miscommunicaties ontstaan vaak als de vervoerder, chauffeur en de mensen op de plek van bestemming de taal niet spreken. Zo gaat spoedtransport naar Italië niet altijd goed als iemand vanuit Nederland in zijn beste Engels opbelt naar een Italiaans sprekende chauffeur die maar mondjesmaat Engels kan. 

Het is verstandiger om te kiezen voor een transportbedrijf dat zelf in zowel Italië als Nederland actief is. Dan weet u zeker dat medewerkers met elkaar kunnen communiceren en zal van miscommunicaties of gemiste timeslots minder snel sprake zijn. 

Van Dijk Logistics is al jarenlang Italiëspecialist. We hebben een eigen vestiging in Venray en Mortara en werken met onze eigen chauffeurs en medewerkers in Italië. Daardoor kunnen we kwaliteit garanderen. We spreken de Italiaanse taal, kennen de cultuur en zijn bekend met de regels voor transport. Daardoor kunnen we alles in goede banen leiden voor uw transport naar Italië.

5. Hoe zit het met duurzaamheid?

Als een bus enkel en alleen voor uw zending gaat rijden, is dat niet duurzaam en brengt het vaak ook hoge kosten met zich mee. Kijk daarom kritisch naar de wijze van spoedtransport voordat u een transporteur inschakelt. Kan het vervoer misschien ook per trein in plaats van per vliegtuig? Zijn er manieren om zendingen te combineren? 

Bij Van Dijk Logistics denken we hierin graag mee. Wij kiezen bewust voor intermodaal transport, maken veel gebruik van dagelijks transport per trein en behalen daardoor een veel lagere CO2-uitstoot dan veel andere vervoerders. Ook doen we er alles aan om onze transportbewegingen zoveel mogelijk te beperken en de laadruimte efficiënt te benutten. 

Bovendien bieden we duurzame en slimme alternatieven voor spoedtransport naar Italië. Daarover verderop meer.

6. Wees kritisch op de prijs

Als u een zending razendsnel van A naar B wilt krijgen, moeten transportbedrijven daar extra meters voor maken. Misschien wordt er zelfs speciaal voor uw zending een busje ingezet. Niet vreemd dat dat extra kosten met zich meebrengt. Kijk toch eens kritisch naar de kosten die een transportbedrijf rekent voor uw spoedtransport naar Italië. 

Zijn die extra kosten echt nodig? Heeft het echt zoveel spoed dat u er deze prijs voor moet over hebben? Of zijn er misschien andere oplossingen? 

Met ons passende alternatief voor spoedtransport kunnen we het geheel anders inregelen, waardoor u veel kosten bespaart. Het transport kan net zo snel verlopen, maar dan duurzamer, veiliger, betrouwbaarder en voordeliger. 

Zo werkt spoedtransport naar Italië bij Van Dijk Logistics

Wij bieden een andere manier van spoedtransport. Een duurzame oplossing ook. Voor Nederlandse opdrachtgevers kunnen we goederen opslaan in ons eigen opslagmagazijn in Italië. De opgeslagen goederen kunnen we al binnen 24 uur na boeking in heel Italië leveren. Als u ervoor zorgt dat de juiste producten in Italië zijn opgeslagen, kunnen we deze steeds heel snel naar de plek van bestemming brengen. 

Dit is een duurzamere oplossing dan veel andere vormen van spoedtransport. Meestal gebeurt spoedtransport via het vliegtuig of wordt er speciaal voor deze zending een busje of auto ingeschakeld. Van dat alles is bij ons geen sprake. Uw producten zijn al op een eerder moment per trein vervoerd naar de opslag. 

Elke laadmeter die bij gebruikelijk spoortransport niet wordt benut door uitval of door gebruik van minder pallets, vullen we aan met spullen voor de opslag in Mortara. Hetzelfde doen we voor klanten in Italië die hun opslag naar Nederland verleggen. Zo kunnen we op een duurzame manier uw goederen toch met spoed bezorgen. 

Nog een fijn voordeel: door goederen op te slaan in het land zelf, bespaart u veel kosten voor prijzige spoedzendingen.

Wij helpen u graag bij uw spoedtransport naar Italië

Al jarenlang houden we ons bij Van Dijk Logistics bezig met niets anders dan transport naar Italië. Ook spoedtransport naar Italië kunnen wij snel, efficiënt en duurzaam verzorgen, op onze eigen innovatieve manier. 

Wilt u een structurele oplossing voor uw spoedtransport naar Italië? Of juist van Italië naar Nederland? Laat ons meedenken. Vraag een offerte aan of neem contact op. Dan laten we u graag meer weten.

 
Tim Verberkt
Sales & Operations
T: +31(0)478 – 51 70 25
@: sales@vdlo.nl

Heeft u vragen?
Laat uw gegevens achter, wij nemen z.s.m. contact met u op.